Kovending fra minister om mink-godkendelse: "Jeg var ikke præcis nok"

Ministeren var "ikke præcis nok", da fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) for to dage siden sagde, at man formentligt skulle have haft en miljøgodkendelse til at grave mink ned. Det skulle man ikke.

Da fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) for to dage siden var i samråd om opgravningen af mink, sagde ministeren, at det formentlig var en fejl, at der ikke var indhentet miljøgodkendelse til at grave døde mink ned.

Men det var upræcist, lød det fra ministeren fredag i et nyt samråd.

"Med hensyn til den miljøgodkendelse, så skal jeg selvfølgelig meget beklage, at jeg i frisprog formulerede, hvordan min umiddelbare reaktion var. Der skulle jeg selvfølgelig have tjekket op og sagt det, som miljøministeren har sagt gentagne gange, og som har været fremme, at en miljøgodkendelse ikke var nødvendig i den aktuelle situation", sagde han og tilføjede:

"Der var jeg ikke præcis nok, og det giver jeg min beklagelse over".

I onsdags lød det ellers:

"Det er et af de spørgsmål, der rammer lige i solar plexus og efterlader mig groggy i ministerstolen, for når man ser tilbage, så skulle man nok (ministeren brugte retteligt ordet 'formentlig', red.) have haft en miljøgodkendelse".

folkestyret, når det er bedst - eller værst

Rasmus Prehn rettede desuden kritik af oppositionen, fordi han ifølge eget udsagn bare delte refleksioner og overvejelser ved samrådet i onsdags.

"Det er et udtryk for at dele min refleksion og mine overvejsler om, hvad det er for et pres, man har været under. Jeg synes sådan set, at det er folkestyret, når det er bedst, at man kan udtrykke den slags tvivl og usikkerhed overfor hinanden", sagde ministeren og fortsatte:

"Og at man ikke behøver måle selv mindste indskudte sætning på en guldvægt, for så at rive hinanden i næsen, at man har sagt et eller andet forkert".

Troels Lund Poulsen fra Venstre var ikke enig:

"Jeg synes sådan set, det er folkestyret, når det er værst, når man ikke kan få et ordentligt svar fra ministeren. Når ministeren giver urigtige oplysninger, så synes jeg, det er meget alvorligt".

taler under ansvar

Også miljøordfører Jacob Jensen, der var med på begge samråd og spurgte til miljøgodkendelsen, kritiserer efterfølgende ministeren.

"Det er meget alvorligt, at vi har en minister, der ikke er klar over, om det kræver tilladelse eller ej. At han taler mod bedre vidende fra de papirer, han selv har sendt til os", siger ordføreren og tilføjer:

"Det kan vi ikke bruge til ret meget".

"Han skælder os ud over, at vi borer i det, men han taler under ministeransvar og siger til Finansudvalget og Miljøudvalget, at der formentlig skulle have været en tilladelse, selvom det er forkert".

bør have styr på notater

Der er bunker af notater og akter om den her sag - kan man forlange, at han skal kende dem alle?

"Ja, det kan man absolut forlange. Undskyld mig, men manden er ministeren. Han er øverste ansvarlig for, at vi får fyldestgørende oplysninger, som vi kan træffe beslutninger på baggrund af", siger Jacob Jensen.

Nu har vi så igen fået slået fast, at der ikke skulle til en miljøgodkendelse til for at grave minkene ned - hvad tænker du egentlig om det?

"Det lyder stadig helt absurd, at man ikke skal have en godkendelse her, men det må vi jo tage til troende, indtil vi finder ud af noget andet", siger Jacob Jensen.

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle