Krænkelsessager ryster Danbred: Topchef chikanerede yngre kvinder

Topchefen i Danbred har ifølge en intern rapport opført sig krænkende over for en række yngre kvindelige ansatte.

En sag om seksuel chikane har gennem længere tid ulmet hos Landbrug & Fødevarers datterselskab Danbred.

En række yngre kvinder ansat hos Danbred har klaget over krænkende og seksuel chikanerende adfærd fra den administrerende direktør Thomas Muurmann Henriksen. Det skriver Finans.dk.

En intern undersøgelse, som mediet har set, konkluderer, at der er "grundlag for alvorlig kritik" af topchefen som følge af "uacceptable adfærd". 

Ifølge øjenvidner blev topchefens opførsel igen for meget til en firmafest i juni, hvor han var nærgående over for tre kvinder. Efterfølgende har en gruppe medarbejdere sendt et brev til ledelsen, men ifølge undersøgelsen kunne direktøren fortsat beholde sit job.

"Bestyrelsen har ud fra en helhedsbetragtning vurderet, at en kraftig advarsel til Danbreds direktør og i øvrigt en række konkrete tiltag for at skabe tryghed og tillid, var den rette respons", oplyser Danbreds bestyrelsesformand Christian Junker til Finans.

Hen over sommeren har en række ledere i Danbred sagt op. Det gælder blandt andet finansdirektør Jesper Vikelsø Jensen, HR-direktør Andrea Winther og chefjurist Morten Schroll.

Thomas Muurmann Henriksen har ikke ønsket at kommentere sagen, ligesom Landbrug & Fødevarer også har afvist at kommentere sagen.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle