Kreativ otteårig opfinder sin egen kornskubber

Når regnen siler ned og forhindre høsten, så finder otteårige Magnus da bare på andre ting.

Da Malene Bonde forleden kom ind i maskinhuset på Holmsminde i Bjert ved Kolding, var det noget af et syn der mødte hende. Hendes mands otteårige nevø Magnus havde nemlig forvandlet sin mooncar til en kornskubber.

"Magnus har altid gang i et eller andet og vil gerne være med i det hele. Han har fuldstændig styr på alle maskiner og mærker, så da de satte kornskubber på rendegraveren, ville Magnus også have en", fortæller Malene Bonde.

Så med lidt hjælp fra sin far fik Magnus kreeret sin helt egen kornskubber.

"Den står stadig i maskinhuset, så han kan bruge den når han har lyst. Jeg er sikker på den bliver brugt flittigt her i høsten", siger Malene Bonde.

Magnus bor på gården, som hans far og onkel, Lars og Søren Wilckens, driver i samarbejde. Udover de omkring 190 hektar planteavl, driver brødrene også anlægsfirmaet Åkjær Grønt. 

"Søren og jeg bor ikke så langt fra gården, så både jeg og vores piger Caroline og Cecilie ofte forbi. Magnus og pigerne leger meget sammen. Han har da også skrevet Magnus, Cecilie, Caroline og John Deere på sin kornskubber", griner Malene Bonde.

Brug for seks gode dage

Høsten på Holmsminde er i år forløbet ganske godt, men nu er vejret, som så mange andre steder, begyndt at drille.

"Rapsen er høstet og de er nu i gang med hveden, men regnen forsinker jo det hele. De skal bruge omkring seks gode tørre dage for at få hveden i hus", siger Malene Bonde, som godt kan fornemme den indre stress hendes mand går rundt med. 

"Når det har regnet kraftigt, skal han lige i marken og se om alt er vel. Det har det heldigvis været indtil nu. Han er utålmodig og vil gerne have høstet færdig og det kan jeg sådan set godt forstå, for udbyttet er en del bedre end sidste år, så nu gælder det bare om at få det hjem", siger Malene Bonde og fortæller at vejrudsigten i øjeblikket bliver tjekket flere gange om dagen. 

Når hveden er i hus mangler de to brødre stadig at høste byg.

"De prøvede at tage lidt forleden, men det er alt for vådt så det må vente lidt", siger Malene Bonde.

Med billederne og videoen deltager Malene Bonde i konkurrencerne 'Skyd Høsten Bedst' og 'Skyd Høsten Bedste Video'

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle