Kritik af årelang ventetid på støttekroner: "Det er helt utilstedeligt"

Politiker kritiserer årelang ventetid for støttekroner til landmænd. Minister har indskærpet over for styrelse og lover snarlig svar i konkret sag, LandbrugsAvisen har omtalt.

Det er ikke rimeligt, at landmænd skal vente årevis på millioner, de har fået tilsagn om. 

Det mener Konservatives Per Larsen, der i et spørgsmål til fødevareminister Mogens Jensen (S) spørger, om ministeren findet det rimeligt, at mælkeproducent Klaus Kristiansen nu på femte år venter på støttekroner til en stald, der for længst er bygget og taget i brug.

"Det er dybt utilfredsstillende, og det er typisk den dyreste finansiering, fordi det bliver trukket på kassekreditten. Jeg synes, det er utilstedeligt, at man på den måde holder landmænd i en helt urimelig situation", siger Per Larsen.

minister vil ikke se flere af denne type sager

LandbrugsAvisen omtalte Klaus Kristiansen 8. marts, hvor vi beskrev, hvordan landmanden mangler 2,7 mio. kr. og føler sig presset psykisk, bl.a. fordi hans bank gerne vil vide, om pengene nogensinde kommer.

Minister Mogens Jensen er, ifølge sit svar til Per Larsen, bekendt med sagen og lover, at landmanden inden længe vil få svar.

"Jeg er enig i, at det er frustrerende for den enkelte landmand at skulle opleve økonomisk usikkerhed på grund af forlængede sagsbehandlingstider. Jeg har indskærpet over for Landbrugsstyrelsen, at det er vigtigt, at vi ikke ser flere af denne type sager med lang sagsbehandlingstid fremadrettet", lyder svaret fra Mogens Jensen, der kan tilføje, at Klaus Kristiansens sag bliver afgjort inden 30. juni 2020.

kan drive sunde forretninger ud i konkurs

Konservatives Per Larsen vil have gjort sagsbehandlingen hurtigere og har et konkret forslag inspireret af erstatningssager i forbindelse med fejloperationer.

Her er det nemlig sådan, at erstatningen bliver forrentet fra den dato, hvor ansøgningen bliver indgivet, ifølge Per Larsen.

"Dermed sørger myndighederne for at få håndtere sagen så hurtigt som muligt, fordi de ikke er interesseret i at have ekstra omkostninger. Det ville have en klar effekt", mener han og tilføjer:

"Det er i hvert fald helt utilstedeligt, at man holder millionbeløb tilbage i så langt tid, hvilket i værste konsekvens kan drive sunde forretninger ud i konkurs".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle