Kritik af ny fødevareminister - skipper rådsmøde i Bruxelles for at holde ferie

»Jeg er målløs«, lyder det fra Asger Christensen (V), nyvalgt EU-parlamentariker. Han mener, det tangerer pligtforsømmelse, når den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har valgt at tage på ferie i stedet for til rådsmøde i Bruxelles.

Mogens Jensen (S) nyudnævnt dansk fødevareminister, sidder ikke med ved bordet, når EU’s landbrugsministre i dag mødes til rådsmøde i Bruxelles - han er taget på ferie.

Dét faktum har fået den nyvalgte danske Europa-Parlamentariker Asger Christensen (V) op i det røde felt.

"Jeg er ganske enkelt målløs. Det er svært at komme i tanke om et møde, der er vigtigere for Danmarks fødevareminister at deltage i end dagens rådsmøde", siger Asger Christensen i en pressemeddelelse.

"At ministeren vælger ikke at møde op og repræsentere de danske interesser, er ikke bare et dårligt signal til resten af Europa. Det er i mine øjne grænsende til pligtforsømmelse".

"Uhyre vigtigt møde"

Asger Christensen, der er medlem af parlamentets landbrugsudvalg, betegner dagens møde som ’uhyre vigtigt for det danske fødevareerhverv’.

"Ministrene skal udstikke retningslinjerne for en reform af EU’s for Danmark meget vigtige landbrugsprogram. Desuden skal man lægge rammerne for landbrugets del af EU’s kommende 7-års-budget. Man skal blandt andet drøfte økonomiske incitamenter for grøn omstilling af landbrugsproduktionen", skriver Asger Christensen videre.

Han undrer sig over Mogens Jensens prioritering blot to uger efter han tiltrådte som fødevareminister den 27. juni, hvor han netop gav udtryk for, at han var stolt over at være blevet minister ’for et erhverv, som er så grundlæggende en del af dansk historie, dansk samfundsudvikling og kulturarv’.

11. drøftelse

LandbrugsAvisen har forsøgt at få en kommentar til kritikken fra Mogens Jensen, men han er ganske rigtigt på ferie - også fra pressen.

Ministeriet nedtoner dog betydningen af dagens rådsmøde og skriver i en mail til LandbrugsAvisen, at danske embedsmænd vil varetage de danske interesser på dagens rådsmøde.

"De danske interesser varetages på det aktuelle rådsmøde - som i andre tilfælde, hvor der ikke er ministerdeltagelse - på embedsmandsniveau. Det er den 11. drøftelse af landbrugsreformen på rådsmødeniveau siden Kommissionens præsentation af forslaget i juni 2018, og reformen forventes at være på dagsordenen for alle rådsmøder (landbrug og fiskeri) i det kommende års tid", skriver ministeriet.

 

 

 

Faktaboks

Nyt formandskab

Finland overtog 1. juli formandskabet i EU og ved dagens rådsmøde for landbrugsministre vil det nye, finske formandskab bl.a. præsentere sit arbejdsprogram.

 

Som hovedprioritet på landbrugsområdet forventes det finske formandskab at have fokus på reformen af den fælles landbrugspolitik og landbrugsbudgettet efter 2020.

 

Der forventes desuden fokus på bioøkonomi. Det finske formandskab afholder en højniveaukonference den 8.-10. juli 2019 i Helsinki.

 

Finland overtager formandskabet efter Rumænien.

 

I første halvår af 2020 kommer turen til Kroatien.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle