Kritik: Sønderjysk styrelse vil ansætte vicedirektør i København

Fødevareministeren måtte for nyligt stå på mål for, at Landbrugsstyrelsen i Sønderjylland skal have ny vicedirektør, som dog gerne må have primært tjenestested i København.

Et jobopslag var i centrum, da fødevareminister Mogens Jensen (S) i denne uge var i ilden under Folketingets spørgetime.

Det drejer sig om, at Landbrugsstyrelsen på Augustenborg i Sønderjylland skal have ny vicedirektør, men ifølge jobopslaget må denne gerne primært have tjenestested i København.

Og det fik Radikale Venstres Nils Sjøberg til at rejse en række kritiske spørgsmål til ministeren.

skal betjene landmænd

Han påpegede nemlig, at den nye vicedirektør skal være leder for de 550 medarbejdere, der er tilknyttet Augustenborg og desuden skal servicere primært landmænd og personer tilknyttet landmænd.

"Og en del af disse landmænd bor alt andet lige i udkanten, ligesom jeg i øvrigt selv gør. Det skal bemærkes, at en stor del af landmændene har markeret en markant ekstra tilfredshed med det arbejde, der er sket i Landbrugsstyrelsen, efter den er flyttet til Augustenborg", sagde Nils Sjøberg, der desuden anførte, at det altså er muligt at ansætte folk til kommunale direktioner, hospitaler osv., i hele landet, og også på Als, hvor Augustenborg ligger.

ændret jobopslag

Fødevareministeren forklarede, at jobopslaget var et genopslag, fordi man i første omgang ikke havde fundet den rette til opgaven.

Jobopslaget er dog siden blevet ændret, så det primære tjenestested nu er København, hvor der ellers først stod, at man skulle forvente én arbejdsdag i København om ugen.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at uanset hvor tjenestestedet placeres, så forventes det, at vicedirektøren er til stede på arbejdspladsen på Augustenborg flere dage om ugen", svarede ministeren og fortsatte:

"Stillingen er ikke udelukkende knyttet til Augustenborg og Sønderjylland, for vicedirektøren skal også varetages ledelse af andre regionalt placerede lokationer i styrelsen. Og så kræver varetagelsen et yderst tæt samarbejde med den del af styrelsen, der er siddende i København".

Til det argumenterede Nils Sjøberg, at staten efter hans mening ikke er troværdigt til stede i hele landet, hvis man har en medarbejder primært ansat i København, som så en gang i mellem kan være i Sønderjylland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle