Kritiserer kommune for ikke at reagere: Landmand tog grisestald i brug uden tilladelse

Der er kritik af Næstved Kommune for ikke at reagere på nabohenvendelse om, at landmand har taget grisestald i brug uden tilladelsen var faldet endeligt på plads.

En landmand fra Tybjerg, Næstved Kommune, tog i foråret 2022 sin næsten 10.000 kvadratmeter nye, store grisestald i brug. Men det var ulovligt. For staldbygningen, der er beliggende ved Glumsø, var ikke godkendt. Der manglede en såkaldt ibrugtagningstilladelse. Det skriver TV2 Øst.

Den endelige tilladelse faldt først på plads i november i år, skriver mediet. 

Til TV2 Øst fortæller naboen til ejendommen, at han rettede henvendelse til kommunen omkring sagen uden, at der skete nogt. 

Tværtimod blev lokale politikere i Næstved Kommune i september inviteret på besøg på ejendommen. Og netop den del har fået kommunens formand for Klima-, Miljø-, og Friluftsturismeudvalget i Næstved Kommune, Rune Kristensen (K), til at rette en voldsom kritik af sin egen administration i kommunen.

-  Jeg mener, administrationen burde have vidst bedre. Det er deres job at vide bedre. Jeg synes, det er dybt forkasteligt, at man som administration ikke har undersøgt det her til bunds, inden man sender os derud. Jeg frygter, at man ender med at blåstemple noget, der er ulovligt ved at sende politikerne ud til et sted, som ikke har fået sin ibrugtagningstilladelse, siger Rune Kristensen til TV2 Øst.

Landmanden har ingen kommentarer til TV2 Øst om sagen.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle