Kronprinsparret præsenterer dansk bæredygtighed i Italien

På et erhvervsfremstød i Italien er Kronprinsparret med til at præsentere dansk bæredygtighed

Bæredygtigt producerede fødevarer er på menuen, når H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager i et eksportfremstød til Rom sammen med blandt andre 15 virksomheder fra den danske fødevareklynge. Målet er at vise, hvor langt Danmark er med bæredygtige løsninger inden for fødevareproduktion og at øge dansk eksport til Italien.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Dansk salat sælges i hele Italien og det er et fantastisk produkt".

Sådan siger Luciano Grandi fra firmaet BASSO, der sælger frugt og grønt på grøntsagsmarkedet i Verona, i en ny reklamevideo fra Landbrug & Fødevarer. Her fortæller han om, hvor begejstrede italienerne er for den sprøde danske salat, der eksporteres i store mængder til Italien.
 
Og danske fødevarer er eftertragtede i Italien, der købte for 6.605 millioner kroner varer fra den danske fødevareklynge i 2017. De forløbelige eksporttal for 2018 viser en stigning på 35,5 mio. kr i forhold til samme periode året før. Italien repræsenterer det 8. største eksportmarked for den danske fødevareklynge.

Det er især grisekød, fisk og skaldyr samt mejerivarer, som Danmark sender til Italien.
 
For at booste eksporten yderligere besøger H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary den. 6-8. november Italien sammen med en større dansk erhvervsdelegation, heriblandt 15 virksomheder fra den danske fødevareklynge samt Landbrug & Fødevarer.
 
Fokus er især på bæredygtige løsninger inden for fødevareproduktion og på økologi. De italienske forbrugere efterspørger i stigende grad fødevarer der er produceret med hensyn til miljø og klima og her har danske virksomheder allerede meget erfaring, som de italienske virksomheder kan bruge.

"Danmark har en meget klimaeffektiv landbrugs- og fødevareproduktion, der producerer fødevarer med én af Europas laveste klimapåvirkninger. Det skyldes i høj grad danske landmænds innovation, et godt rådgivningssystem og fokus på ressourceeffektivitet gennem hele kæden fra gård til køledisk. Derfor er jeg stolt over at repræsentere de danske fødevarevirksomheder i Rom", siger Asger Krogsgaard, næstformand, Landbrug & Fødevarer.

Stort event

De fødevarevirksomheder der deltager i eksportfremstødet skal også levere råvarer til et stort Gastro Event, hvor de to danske kokke, Mette Dahlgaard fra restaurant Gemyse Copenhagen og Rasmus Bundgaard Nielsen fra restaurant Gastronomé i Aarhus dyster mod to af de dygtigste italienske kokke om at lave retter af danske råvarer.

Kokkene skal blandt andet forberede tourchon af grønlandsk hellefisk, der bliver leveret af Royal Greenland, som også deltager i eksportfremstødet.

Faktaboks

De deltagende danske virksomheder fra fødevareklyngen er: Arla Foods, VibyAxel Månsson A/S, BrandeCarlsberg Group, KøbenhavnChr. Hansen A/S, HørsholmCopenhagen Distillery, KøbenhavnDanish Crown, RandersFood Nation, KøbenhavnLimitech A/S, AabybroNaturmælk, TinglevPlantemageren Drift Aps, MørkøvPolar Seafood Denmark A/S, VodskovRoyal Greenland A/S, SvenstrupSprout Europe APS, TaastrupThise, ThiseTulip Food Company, Randers

  

 

  

  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle