KU-studerende viser døde dyr på dyrskuet

På Roskilde Dyrskue viser en gruppe dyrlæge- og husdyrsvidenskabsstuderende afskårne legemer, indvolde og kadavere fra husdyr frem for de interesserede.

Mellem rækker af malkekvæg der står og muher ligger der en udefinerbar klump på en bakke.

- Mange tror at det er en komave, fortæller Karoline N. Jensen

Hun er veterinærstuderende og sammen med en veninde står hun i malkekvægshallen med et afskåret yver, og fortæller alle interesserede om hvordan et koyver fungerer. 

Karoline N. Jensen er en del af en større gruppe af studerende, som er taget på Roskilde Dyrskue for at lære dyrskuegæsterne om dyrenes kroppe. Et andet sted på dyrskuet, står en gruppe husdyrsvidenskabsstuderende og viser indvolde fra grise frem. De har også en halv gris, der er skåret op fra næse til hale liggende på det ene bord. 

Døde dyr er hverdagskost

Karoline N. Jensen viser det afskårne yver frem for både børn og voksne, og det er helt naturligt for hende selv at håndtere afskårne dyrelegemer. Det er nemlig en del af hendes uddannelse som dyrelæge.

- Det er sjovt at fortælle folk, hvad vi laver. For det er sådan noget, som det her, vi laver på skolen, fortæller Karoline N. Jensen, mens hun klapper til yveret, så mælk skvulper ud på bordet.

- Efter tre uger på skolen, så står vi jo med en masse forskellige døde dyr i hænderne.

Det er ikke kun de to veterinærstuderende, der ikke har noget imod at mærke på det afskårne yver. Børn og voksne stimler ivrigt til i en lind strøm for at kigge nærmere på kødklumpen på bordet. Efter at de har iført sig plastikhandsker, får de lov til at mærke og presse mælk ud af patterne. Nogle er mere forsigtige end andre.


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle