Kvæg: Hvede og soja fortsætter lille prisfest

Jyske Markets forklarer gårsdagens udvikling i Chicago med de samme faktorer, som var i spil i sidste uge.

Det er måske at stramme den lidt at kalde det prisfest, men ikke desto fortsatte de seneste børsdages prisstigninger i går på Chicago-børsen. Især hvede og soja tog stikket hjem med pænt store stigninger på henholdsvis 3,34 procent og 4,07 procent.

På Matif var der derimod kun beskedne prisbevægelser i går.

Jyske Markets forklarer gårsdagens udvikling i Chicago med de samme faktorer, som var i spil i sidste uge, nemlig kombinationen af investorernes tilbagekøb af afgrødekontrakter efter forfejlet spekulation i prisfald samt vejrets udvikling i USA og Sydamerika.

Først investorerne. De opbyggede store beholdninger af afgrødekontrakter i efteråret baseret på spekulativ udsigt til faldende priser. Nu brænder sædet under dem, for vejret driller planteavlerne flere steder, beretter Jyske Markets.

Det gælder blandt blandt andet i Sydamerika. I Argentina er der stor mangel på nedbør, og verdens største eksportør af sojaskrå må derfor forventes igen at nedjustere høsten af soja og majs. Analysebureauet Commodity Weather Groups udsigter lød i går på fortsat meget tørre forhold de kommende uger, og at decideret tørke vil brede sig til mere end det halve af landet.

I Brasilien har man derimod fået nedbør, hvilket er et uheldigt tidspunkt, idet sojahøsten er i fuld gang.

Dertil kommer, at de argentinske landmænd i stigende grad er uvillige til at sælge avlen som sikring mod inflation, idet landets valuta er svækket betydeligt siden årsskiftet.

Hvedeprisens stigning i går skal hovedsageligt forklares i de tørre forhold for de amerikanske hvedemarker, vurderer Jyske Markets.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.