Årets engelske mælkeproducent: Mine foderomkostninger er 54 øre pr. kg mælk

Farmers Weekly har kåret landmænd inden for forskellige kategorier, og året mælkeproducent blev Robert Mallet. 

Robert Mallett fra Swindon i England blev årets mælkeproducent for 2020, kåret af Farmers Weekly.

Familieforetagendet på Northleaze gård har Robert sammen med hans kone Maria og søn David. De malker deres 230 Holstein køer tre gange om dagen. Gennemsnitligsydelsen er 11.407 liter per år og der sælges 2,6 millioner liter mælk om året. 

Køerne, som skal lave næste generations malkekvæg, insemineres med kønssorteret sæd, mens der bruges usorteret sæd til kalve, der skal bruges til slagt.

Alle køerne kælver i efteråret og slagtekalvene bliver opfedet på gården til de slagtes ved 14 måneder. 

Græsmarken overvåges nøje

Der er 180 hektar jord til familiegården hvor 49 hektar er med hvede. På det resterende græsareal er der blandt andet 35 folde á 1,1 hektar, som bruges til afgræsning til køerne.

Køerne græsser i tre grupper, afhængig af ydelse. De højstydende køer kommer ud en gang om dagen, efter morgenmalkningen. De lavestydende kommer ud efter alle tre malkninger. 

Hvert græsareal bruges kun i 24 timer, hvorefter køerne flyttes til nye arealer. 

Græsarealerne bliver overvåget nøje. Når der er 3.000 kg tørstof per hektar sættes køerne ind, og når de rammer 1.500 kg tørstof per hektar fjernes køerne fra marken igen. 

Derudover fodres de med grovfoder fra egne marker. 

Omkostninger til foder er 6,3 pence per liter som svare cirka 0,54 kr. per liter, og meget lavt i forhold til den høje ydelse.

mindre Antibiotika

Robert forsøger hele tiden at øge ydelse og effektiviteten, inklusiv at nedsætte antibiotikaforbruget.

I 2019 fik kun 14 procent af køerne antibiotika ved afgoldning, samtidig med fik kun 24 procent af køerne yverbetændelse, som er mindre et det britiske gennemsnit. 

Alle køerne bliver forsejlet ved goldning, men kun køer med et celletal over 200.000 celler per ml de foregående tre måneder får antibiotika. 

Derudover bruger de aldrig antibiotika som første valg ved sygdom, men prøver andre tiltag inden de tyer til antibiotika. Derfor har de et forbrug på 6 mg per PCU (population correction unit).

Køerne testes desuden for paratuberculose, BVD, IBR og leptospirosis.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.