Øget svineproduktion ventes i USA
USDA hæver forventninger til amerikansk svineproduktions størrelse i 2015.

Det amerikanske landbrugsministerium (USDA) har igen hævet sine forventninger til størrelsen af den amerikanske produktion af svinekød i 2015. Hvor USDA i marts forventede en stigning i produktionen i 2015 på 5,6 pct., forventer USDA nu en stigning for 2015 på 6,1 pct. Det skriver Markedsnyt for Svinekød.

De hævede forventninger skyldes større end forventet slagtninger af svin indtil nu i år. De seneste otte uger har slagtningerne som gennemsnit ligget otte pct. højere end samme uger sidste år. De stigende slagtninger er først og fremmest en konsekvens af en nedgang i antallet af nye PEDv tilfælde, samtidig med at sygdommen ikke rammer produktionen så hårdt som tidligere pga. bedre immunitet i bestanden. Endvidere er der også tegn på en vis ekspansion i avlsbestanden efter et økonomisk godt år i svineproduktionen i 2014.

For oksekød forventer USDA en marginal nedgang i produktionen for 2015. Dette kan betyde, at produktionen af svinekød i 2015 for første gang i mange år kan blive større end den amerikanske produktion af oksekød. I 2014 faldt produktionen af oksekød kraftigt som følge af længere tids tørkeproblemer i en række amerikanske delstater.

Produktionen af fjerkrækød i USA forventes at stige kraftigt i 2015 som følge af god økonomi hos producenterne gennem længere tid. Samtidig har USDA sænket sine forventninger til den amerikanske eksport af fjerkrækød i 2015, efter at såvel Kina som Sydkorea har indført forbud mod import af fjerkrækød fra USA som følge af udbrud af fugleinfluenza i USA. Dette kan yderligere øge presset på det amerikanske kødmarked i 2015.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.