Øko-køer må godt komme på stald - hvis regnen er slem
Du må godt undlade at lukke økologisk kvæg på græs, hvis det regner meget. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Økologisk kvæg skal være på græs frem til 1. november under forudsætning af, at vejr og jordbundsforhold tillader det.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hvis der er faldet så store mængder regn, at kvæget ikke kan være på græsarealerne, uden at de generes af forholdene, eller at de træder jordbunden op og dermed ødelægger græsset, bør de flyttes til mindre vandlidende arealer, hvor du eventuelt kan suppleringsfodre dem.

Økologireglerne giver også mulighed for, at du kan tage kvæget på stald, når det er nødvendigt. Hvis du er nødt til at tage dit kvæg ind, skal du notere og begrunde det i logbogen.

Du kan eventuelt vedlægge et udskrift fra DMI, der viser nedbørsforholdene i det relevante område og billeder af græsarealerne.

Reglerne er beskrevet i Landbrugsstyrelsens vejledning i afsnit 16.3

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.