Økologerne kan nu bruge lidt flere hjælpestoffer

Økologiske kalve må nu få selen - og i marken må basisstoffer af vegetabilsk og animalsk oprindelse nu bruges.

Økologiforordningens positivlister for fodertilsætningsstoffer (bilag VI) og bekæmpelsesmidler i planteproduktionen (bilag II) er blevet opdateret. Ændringerne trådte i kraft den 7. maj 2016.

Det oplyser NaturErhvervstyrelsen.

Selen til kalve

På fodersiden medfører ændringerne blandt andet, at økologer nu må bruge selen, der er organisk og som dyrene bedre kan optage end de selenkilder, der indtil nu har været tilladt. Dette har været efterspurgt af økologerne gennem længere tid bl.a., fordi det er vigtigt for kalves udvikling, at koen får nok selen i løbet af drægtigheden.  

Nye bekæmpelsesmidler

Ændringerne omkring bekæmpelsesmidler giver nu blandt økologer mulighed for at bruge basisstoffer af vegetabilsk og animalsk oprindelse. Basisstofferne skal både være defineret som fødevarer og være godkendt i henhold til de generelle regler i EU. Stofferne skal bruges i overensstemmelse med den generelle godkendelse. På nuværende tidspunkt gælder det agerpadderokke, fructose, lecitin, sucrose, eddike og valle.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.