Økologisk Landsforening til danskerne: Hold jer fra Aldis mælk
Økologisk Landforening er foraget over, at Aldi har sænket prisen på mælk - køb jeres mælk et andet sted end Aldi, opfordrer foreningen.

Det vækker forargelse hos Økologisk Landsforening, at Aldi i onsdags sænkede prisen på mælk. En priskrig på mælk har alvorlige konsekvenser, påpeger foreningen i en pressemeddelelse.

Derfor opfordrer foreningen, sammen med Dyrenes Beskyttelse, danskerne til at købe deres mælk et andet sted end hos Aldi. 

Konsekvenser for landmanden

Konsekvenserne ved en lavere pris på mælk i butikkerne påvirker køerne, naturen og landmanden, siger økologiforeningen og takker butikskæder, som holder sig ude af mælkekrigen.

”Billig mælk er dyr. Dyr for køerne, dyr for naturen og dyr for landmændene. En priskrig på mælk vil tvinge mange flere danske mælkeproducenter fra deres gårde, tvinge flere fritgående køer inde i stalden, og tvinge naturhensyn i knæ. Det er ikke noget godt tilbud fra Aldi. Vi bliver alle fattigere af at købe billig mælk,” siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening i pressemeddelelsen.

Kæder tager afstand fra prisnedsættelse

Hverken Dansk Supermarked eller Coop har tænkt sig at gå ind i en priskrig om mælk, med de konsekvenser det har for landmænd, dyrevelfærd og forbrugerne. Rema 1000 og Lidl meddeler også, at de ikke vil reagere på Aldis prisnedsættelser.

Aldis mælk kommer hovedsagligt fra et tysk mejeri, der får mælken fra både tyske og danske mælkebønder. Det har Aldis indkøbschef oplyst til Landbrugsavisen.dk.

Landbrugsavisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Aldi.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.