Økologisk mælkeproducent: Jeg har store forventninger til afskallet havre
Gert Glob Lassen, økologisk mælkeproducent ved Funder, svarer på månedens spørgsmål i det nye nummer af fagmagasinet KVÆG. Læs alle fire landmænds svar i KVÆG nr. 8/2018, der udkommer på mandag 13. august.

Hvor meget stivelse fodrer du med?

 

Gert Glob Lassen, Funder, økologisk mælkeproducent:

"Som økolog med korn og eventuelt helsæd er det svært at komme højt op i stivelsesniveau.

Mit mål er at ramme 170 til 180 gram pr. kg TS, og det sker primært via korn, for helsæd er ikke en standardvare her på bedriften.

Nyt KVÆG udkommer på mandag: Sådan kapper du 60 dyre dage af vinterfodringenKvæg Torsdag 9. august 2018 · 13:14

Aktuelt får køerne fem kg korn pr. dag, hvor afskallet havre tegner sig for tre kg og crimpet rug for to. Men nu hvor havrebeholdningen svinder, ændres det til fire kg crimpet rug og ét kg afskallet havre.

Jeg har haft store forventninger til den afskallede havre, og når jeg sammenligner foderplanen med andre i min erfagruppe, har den afskallede havre helt sikkert øget rationens koncentration.

Men køerne har ikke læst foderplanen, for jeg har ikke set en effekt på mælkemængden endnu. Vi ligger aktuelt på 33 kg EKM pr. ko pr. dag med to malkninger, så det er ganske fornuftigt, men jeg havde håbet på mere, afskalningen taget i betragtning."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.