Økomejeris omsætning sætter rekord
Øget efterspørgsel på økologi giver medvind til det lille mejeri Naturmælk, der nærmer sig omsætning på en kvart million kroner.

Det økologiske mejeri Naturmælk i Tinglev nærmer sig nu en kvart million kroner i omsætning. Det viser dets netop offentliggjorte årsregnskab. 

Imens mejeriet sidste år omsatte for 216,699 millioner kroner, er det steget til 241,998 millioner kroner. 

"Hvis man kigger på vores omsætningstal, vil man se, at de er steget med omkring 10 procent, og det er cirka samme stigning, som vi har set i efterspørgslen på økologi. Vi er fuldt ud tilfredse med, at det endnu en gang er lykkedes os at få del i den udvikling," siger mejerichef Leif Friis Jørgensen.

Udover økologiens fremgang, begrunder ledelsen også deres årsresultat med en øget værdistigning på markedet og en øget forædling af mejeriets produkter. 

GODE JUSTERINGER I ÅR

Naturmælk har fået en halvering i årsresultatet, der landede på 2,736 millioner kroner, hvilket sidste år ellers lå på 5.926 millioner kroner. 

Det er ganske bevidst, understreger mejerichefen:

"Vi forsøger løbende at justere priserne hen over året for at sikre os, så vi kan konsolidere os med det beløb, der bliver tilbage. For det er klart, at vi skulle efterbetale, hvis det var blevet meget bedre. Sidste år efterbetalte vi 3,3 millioner kroner til andelshaverne, men i år det lykkedes os at justere det bedre, og det er de også glade for."

Faktaboks

Mio. kr. 2013/ 14 (2012/2013)

Nettoomsætning: 241.998 (216.699)

Årsresultat: 2.736 (5,926) 

Egenkapital: 26.277 (26.533)

Ansatte: 68 (65)

Andelshavere: 31

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.