140 hektar græs snittet i ét hug efter tørvejr
For Bounum Maskinstation har tre dage med tørvejr givet gode betingelser for at høste første slæt.

På Bounum Maskinstation i Ølgod har man været ude og snitte første slæt for en kunde i dag. En periode med tørvejr og udsigt til regn har nemlig givet de helt rigtige vejrbetingelser.

”Der var et rigtig fornuftigt udbytte for landmanden, og så har vejret været fint til det,” siger Michael Eskildsen, der er en af de tre ejere af Bounum Maskinstation A/S.

Michael Eskildsen vurderer procentdelen af tørstof til at være helt fint.

1500 hektar slætgræs

På maskinstationen har de nået 140 hektar i dag for den pågældende kunde, og de har planlagt at snitte 400 hektar slætgræs i næste uge, hvis vejret bliver godt.

”Vi har jo kun nået ganske lidt af den samlede mængde ind til videre, det helt store ryk kommer nok i næste uge,” vurderer Michael Eskildsen.

I alt skal 1.500 hektar snittes, før maskinstationene når igennem første slæt hos deres kunder. De regner med at nå det inden for de næste 14 dage.

REGNEN KOMMER

Maskinstationen planlægger altid tre dage med tørvejr, og så håber de på regn derefter. Det er, så der kan komme gang i det efterfølgende slæt med det samme. Og den plan ser ud til at holde. 

I nat og i weekenden lover prognosen mellem tre og fem millimeter regn i døgnet. Snitningen af sletgræs bliver derfor muligvis sat på pause rundt omkring indtil solen er tilbage

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.