145 mælkegårde konkurs i Sverige i år

Mælkeproducenterne har trange kår i Sverige.

I årets første, seks måneder er 145 mælkeproducenter lukket ned, viser tal fra den svenske sammenslutning af mælkeproducenter, LRF Mjölk, ifølge landbrugsmediet atl.nu.

I hver fjerde, svenske kommune er der nu kun en eller to mælkegårde tilbage, viser mediets gennemgang.

For 12 år siden var der 9694 mælkebedrifter i landet. I juni var der blot 4246 tilbage. En del af årsagen er, at bedrifterne bliver større og mere effektive - men det seneste år er der også forsvundet 3,9 pct. af malkekøerne.

"Jeg forstår fuldt ud den vanskelige situation, som mælkeproducenterne befinder sig i. Samtidig ved jeg, at vores svenske mælkeproducenter og landmænd har meget at tilbyde," skriver landbrugsminister Sven-Erik Bucht i en kommentar til mediet.

LRF påpeger desuden, at der også forsvinder fire til fem lokale arbejdspladser i landdistrikterne, når en gård forsvinder. Derved skal borgerne flytte eller pendle til byerne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.