1.800 danske kvier sendt til Rusland: "Vores største sending nogensinde"
De 1.850 Jersey-Kvier var insemineret med kønssorteret sæd før afgang til kunden i Rusland.

I de russiske medier kalder de dem 'indvandrerne fra Danmark', den 1.850 store flok af Jersey-kvier som VikingLivestock har eksporteret til Rusland.

Kvierne er af fem omgange sendt til den lille landsby Kalinovskoe i Stavropol-regionen i Rusland - tæt ved grænsen til Georgien. 

"Det er fem halvstore sendinger af dyr. I alt er det den største ordre, vi har haft i VikingLivestock over de to år, vi har eksisteret", siger direktør i VikingLivestock, Lars Kloster.

Det er den første Jersey-besætning i denne sydlige region i Rusland, hvor Jersey-køer ikke importeres blot for at producere mælk, fortæller Lars Kloster:

"I Rusland har de mest Holstein, Jersey-racen er ikke så kendt. Så vælger man at købe Jersey-kvier, har man en aftale med et mejeri, eller vil producere højværdi-oste eller lignende, det er ikke bare mælk, man vil producere", siger han.

Succes med kønssorteret sæd 

De russike kunder har bestilt en besætning med Jersey-kvier insemineret med kønssorteret sæd. Håbet er at få flest mulig kviekavle.

Tre fly med grise fra DanBred er fløjet til ny storfarm i Kina Torsdag 5. september 2019 · 15:07

"Resultatet er blevet, at 93 pct. af de kalve, der er født på nuværende tidspunkt, er kviekalve. Med kønssorteret sæd lover vi et resultat på 90 pct. kviekalve, så det er kanon flot", siger Lars Kloster. 

Netop den kønssorterede sæd er en af det danske avlsarbejdes styrker. Faktisk oplever VikingLivestock en øget efterspørgsel på drægtig kvier insemineret med sæd, som har kvie-garanti.

"Vi kan noget med kønssorteret sæd, som er unikt for Danmark. Langt de fleste af forespørgslerne på drægtige Holstein-kvæg er med kønssorteret sæd - omrking 70 pct., og for Jersey gælder det 90 pct.".

Genetik er ikke alt 

Nu er kvierne landet i Rusland, og næste skridt er at få en Jersey-specialist sendt til Rusland, der skal rådgive om, hvordan de bedst passer køerne.

"Genetik er ikke det hele. Pasning, fodring mv., gælder også", siger Lars Kloster, der også håber, at det kan få kunden i Rusland til også fremover at vælge dansk sæd.

VikingLivestock er en del af VikingDanmark, der primært rådgiver om avl og reproduktion i kvægbrug, men også gennem VikingLivestock og VikingGenetics leverer tyresæd og eksporterer dyr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.