1.800 landmænd ville vide mere om EU-reformen

NaturErhvervstyrelsen stiller i aften op til det 26. og sidste møde i rækken af informationsmøder om EU’s landbrugsreform.

Når lyset slukkes i foredragssalen hos Bornholms Landbrug i aften i Aakirkeby, markerer det samtidig afslutningen for NaturErhvervstyrelsens orienteringsmøder om EU-reformen.

Landbrugsforeninger og konsulenthuse over hele landet har selv booket NaturErhvervstyrelsens EU-team til at lægge vejen forbi i september og oktober. Og med godt 1.800 landmænd og konsulenter til alle møderne har tilslutningen og efterspørgslen efter mere viden om EU-reformen været massiv, konstaterer NaturErhvervstyrelsen.

»Det er en stor opgave for både os og landbruget at få omsat EU’s nye landbrugsreform til brugbar viden om, hvordan de nye regler skal føres ud i livet i hverdagen. Derfor er vi også meget begejstrede for den store opbakning til møderne,« siger enhedschef Lotte Dige Toft i NaturErhvervstyrelsens Center for Landbrug.

Grønne krav i fokus

Lotte Dige Toft fortæller, at fokus på møderne har varieret i takt med, at der er forskel på, hvordan reformen påvirker en større planteavler i Sydsjælland og en kvægbedrift i Vestjylland eller en hobbylandmand i Østjylland.

»Det er dog klart, at der har været en del fokus på eksempelvis kravet om flere afgrødekategorier, miljøfokusområder og ikke mindst, hvad konsekvensen bliver, hvis man ikke overholder de nye krav i reformen,« siger Lotte Dige Toft.

Seminarer i januar

I januar afholder NaturErhvervstyrelsen de traditionsrige landbrugsseminarer, hvor EU-reformen også bliver omdrejningspunktet.

Mere om dette tema

Her kan du læse alt om Delegeretmøde 2014

Her vil fokus være, hvordan man teknisk skal søge om støtte i Tast selv-service.

NaturErhvervstyrelsen vil også være til stede med information om reformen på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i næste uge i Herning og på Landbrug & Fødevarers Plantekongres i januar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.