20-årig engelsk malkeko har tårnhøj livsydelse
Den engelske malkeko Lovely har haft et usædvanligt produktivt liv - og er nu blevet som et medlem af familien Lupton, der driver en kvægbesætning i Lancashire, Nordengland.

I Danmark er der flere eksempler på malkekøer, der har nået en livsydelse på den anden side af 150.000 kg mælk, og en enkelt endda over 200.000 kg mælk. Den slags sjældne eksemplarer findes også på den anden side af Nordsøen, fortæller netavisen Farmers Guardian.

28. december 2019 var nemlig en helt særlig dag for den engelske holstein-malkeko Lovely.

Den dag fyldte hun 20 år, fortæller ejeren Kevin Lupton, der driver Forty Acre Farm i Lancashire i det nordlige England. Til sammenligning lever en engelsk malkeko 6,5 år i snit. 

Kevin Lupton købte Lovely i 2007, efter hun havde gennemført formentlig fire laktioner, og efter hun blev købt har hun præsteret en ydelse på i alt imponerende 111.000 kg mælk.

Koen har været yderst stabil med en ydelse på over 10.000 kg mælk i hver af de seneste fem laktationer. 

Går man ud fra, at Lovely havde ydet mindst 10.000 kg mælk pr. laktation for de fire laktationer, hun gennemførte før hun kom til Forty Acre Farm, ender hun på en imponerende livsydelse på over 150.000 kg mælk.  

Lovely er opkaldt efter den gård hun blev købt fra, og Forty Acre Farm har i dag to af Lovelys kvier og tre granddøtre i besætningen.

"Lovelys er boss her på stedet. Hun er blevet lidt grå med alderen, men uanset hvad vil vi ikke af med hende", fortæller Kevin Lupton

"Der er ikke mange køer, som lever så lang tid, men Lovely har altid været nem ved at blive med kalv, og hun er bare blevet ved. Hun er ikke med kalv nu - hun er kæleko og er blevet en del af vores familie", siger han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.