20-årig ko runder milepæl med 200.000 kg ydelse

Det kan godt være, at hun med sine 143 cm's højde er staldens mindste ko. Men hun er den mest produktive, konkluderer det hollandske ægtepar Lisette og Adrion van Beek, som i disse dage fejrer koen De Rith Nora 265.

Her kort før sin 19 års fødselsdag har Nora som den fjerde hollandske ko nogensinde rundet en livsydelse på 200.000 kg mælk.

Ifølge Lisette og Adrion van Beek er Nora ikke en ko, som har gjort sig bemærket ved ekstremt høje dagsydelser gennem årene. Hun har aldrig været over 60 kg mælk om dagen, men holdt sig stabilt tæt på 50 kg mælk i de første mange måneder af hver laktation. Ved den seneste ydelseskontrol blev værdistofferne opgjort til 4,04 pct. fedt og 3,3 pct. protein.

Øvrige skudsmål for den højtydende ko lyder, at hun er langt klogere end sine ko-kollegaer.

"Hun har altid været meget snu og i god form. Hun ser ud til at planlægge sine ture rundt omkring i stalden, og hun undgår at blive fanget midt i flokken", fortæller Adrion van Beek.

Som kvie blev Noras eksteriør bedømt og hun fik en samlet score på 83 point. Som 15-årig blev hun vurderet igen, og her blev eksteriøret opjusteret til 88 point. Noras ben blev kåret med 91 point.

Kvægavlsforeningen CRV oplyser, at der i Noras stamtavle står følgende tyre: Addison, Marconi, Sunny Boy, Botermijn 728, Ned Boy and Rocket.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.