200 hektar fældet i frost: Så sent har jeg aldrig høstet majs

Sjællandsk maskinstation har de seneste dage høstet frysetørret majs.

Joakim Gangergaard, som ejer Gangergaardens Maskinstation i Høng på Vestsjælland, udnyttede sidste uges frostvejr til at få høstet de mange pletter af overvintrede majs hos sine kunder.

I alt har Gangergaardens Maskinstation den seneste tid høstet ca. 200 hektar overvintret majs fordelt på ca. 20-25 forskellige marker.

Majsen er, ifølge Joakim Gangergaard, høstet ved omkring 30-35 procent vandindhold.

”Tør og koldt vind har frysetørret majsen,” forklarer Joakim Gangergaard.

Det er den absolut seneste majshøst, som han har kørt, fortæller han.

Det seneste tidspunkt for majshøst har indtil nu, for Joakim Gangergaards vedkommende, været den 6. januar 2016.

”Den sidste del af majshøsten har taget meget længere tid i år end andre år, men det har da også været en større udfordring end andre år,” forklarer han.

”Man har skulle stjæle sig til det sidste majs – kun når der har været frost, har vi kunne komme ud,” konkluderer han.

”Vi er kørt fast mange gange - flere gange end normalt,” uddyber han og forklarer, at han frygter, at dræn er blevet trykket nogle steder.

Til høsten blev der kørt med en New Holland udstyret med 8-rækket plukkebord.

Blot 1,5 hektar majs er, hvad maskinstationen mangler at få høstet. Føret på det sidste areal umuliggør at få det sidste med, vurderer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.