2.000 børn skal opleve landbruget i børnehøjde

Dyrskuet Thy-Mors er klar med deres arrangement "Landbruget i børnehøjde" inden dyrskuet officielt starter.

Landbruget i børnehøjde slår igen alle rekorder. Der er i år tilmeldt 2.285 børn fra 0-3. klasse, fra Thisted og Morsø kommuner. Dertil kommer ca. 250 lærere.

Det fortæller Susanne Thomsen, koordinator for Dyrskuet Thy-Mors 2015, om arrangementet ”Landbruget i børnehøjde”, som i år for fjerde gang løber af stabelen om fredagen inden dyrskuet lørdag 13. juni.

”Da vi første gang i 2012 afviklede arrangementet var der knap 1.000 tilmeldte børn, så det glæder os rigtig meget, at så mange skoler prioriterer aktiviteten,” siger Susanne Thomsen.

Frivillige gør det hele muligt

”Det store arrangement kan kun lade sig gøre, fordi vi har en fantastisk opbakning fra frivillige hjælpere,” siger Susanne Thomsen.

”De to tovholdere Birte Aarup og Manna Bollesen Hansen gør et kæmpestort stykke arbejde med planlægning og koordinering af de mere end 50 frivillige, som hjælper med de forskellige aktiviteter.”

Der er speciel rundvisning for 3. klasserne, som også får undervisningsmateriale, så de sammen med lærerne kan snakke om deres oplevelser og få mere viden om landbruget. Dog kan alle de andre børn, gennem en speciel sanseskattejagt, få et indtryk af livscyklus for store dyr som køer og grise til mindre dyr som høns, kaniner og bier. 

Mere om dette tema

Her kan du finde artikler om de mange dyrskuer, der kommer i løbet af 2015. 

De kan på tæt hold opleve dyrene, men skal da heller ikke undvære halmborgen, som altid er en stor succes ifølge Susanne Thomsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.