28-årig leder bedrift med næsten 500 køer: Det er ligesom at have sit eget
Ung driftsleder opnår erfaring med jerseykøer og ledelse på ejendom i Himmerland.

På flere punkter er det ligesom at eje det selv. Blot uden at hæfte økonomisk.

Sådan karakteriserer Christoffer Østergaard Sunesen (28) sin driftslederstilling hos Anders Jacobsen ved Farsø.

På hovedejendommen har Anders Jacobsen 250 jerseykøer og på den tilkøbte ejendom Sjørup Vestergaard er der 475 jerseykøer. Og det er dem, som Christoffer Sunesen har haft ansvaret for i knap to år.

Efter en indkøringsperiode med en del sparring, passer han i dag ejendommen uden betydelig indblanding fra ejer Anders Jacobsen.

»Vi gør meget i intern benchmark mellem de to ejendomme, og jeg var noget bagefter til at begynde med. Men vi har virkelig rejst os herude, og i dag er vi eksempelvis foran med 1.000 kg mælk ekstra pr. ko«, fortæller Christoffer Sunesen med tilfredshed.

Små optimeringer

Vejen til flere kg mælk og generelt bedre sundhed er gået via den i branchen kendte vej med mange, mindre optimeringer, som samlet set giver et løft.

Som eksempler nævner Christoffer Sunesen, at nakkerøret ved foderbordet er rykket godt 10 centimeter frem, så køerne har bedre adgang til foderet.

»Der var simpelthen en kasse beslag, som ikke var monteret, og jeg fandt dem tilfældigt en dag i værkstedet. Det tog ikke lang tid at skifte, og effekten var hurtig at få øje på«, fortæller Christoffer Sunesen.

Læs mere om Christoffer Østergaard Sunesens job i det nye nummer af Magasinet Kvæg, som udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.