500 grovfodernørder blev klogere i Vestjylland
Deltagerne i årets grovfoderekskursion fik en lang række faglige input.

Vejret var næsten perfekt til en ekskursion for landmænd: Overskyet, ikke for varmt og undervejs kom den regn, som afgrøderne virkelig trænger til.

Også indholdet var perfekt med en god blanding af teoretiske betragtninger, konkrete råd og praktiske erfaringer. Der var noget at komme efter for de henved 500 kvægbrugere, medhjælpere, rådgivere og maskinstationsejere og andre med interesse for grovfoder, som satte hinanden stævne i Lemvig-området i går.

Deltagerne så to veldrevne besætninger med hver sin strategi: Øster Krarup med traditionel markplan med græs, majs og vårbyg, og I/S Nørremark med hovedfokus på kløvergræs til den økologiske malkekvægsbesætning.

Et af dagens mange punkter var åbningen af den digitale motorvej, som Seges-konsulent Peter Hvid Laursen stod for.

Med den digitale motorvej forstås, at det nu er muligt for registrere udbyttet på markniveau og automatisk overføre data til programmet Mark Online, hvor landmanden kan få overblik over de opnåede udbytter og det lager af grovfoder, som løbende bygges op. Når analyseresultaterne af grovfoderet foreligger får landmanden et meget præcist billede af hver eneste marks potentiale samt et overblik over forsyningen af grovfoder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.