50.000 flere kreaturer skal slagtes i 2017
I løbet af to år vil tilførslen af kreaturer til danske slagterier stige med 50.000 stk., skønner Kødbranchens Fællesråd.

Der bliver for alvor travlhed på slagtegangene, hvis Kødbranchens Fællesråd får ret i sine antagelser om tilførslen af kreaturer til danske slagterier.

Fællesrådet forventer, at der i 2017 vil blive slagtet 50.000 flere danske kreaturer i forhold til i dag.

»Stigningen bliver en udløber af den faldende eksport af spædkalve, som betyder, at flere kalve fedes op til slagtning i Danmark. Ligeledes fødes der flere og flere krydsningskalve af malke- og kødrace, som også vil komme til slagtning i de kommende år,« lød vurderingen fra Allan Munch Mortensen, Kødbranchens Fællesråd på Kvægkongressen mandag.

Og hvad sker der så med prisen, når produktionen stiger, ville de fremmødte vide?

»Den vil faktisk stige. Hvor meget er svært at sige præcist, men et bud er gennemsnitligt syv øre pr. kg,« lød det fra Allan Munch.

At prisen og udbuddet kan stige samtidigt, skyldes i følge Allan Munch, at Danmark i øjeblikket ikke er selvforsynenede med okse- og kalvekød. Der forbruges 150.000 tons og produceres 126.000 tons.

Samtidig forudser han en stigende afsætning af biprodukter fra danske kreaturer.

Et fald er også muligt

Det var dog ikke alle, som delte Allan Munch Mortensens vurdering af den fremtidige pris for okse- og kalvekød.

»Jeg er meget i tvivl, om det ikke ender med et prisfald. Hvis der skal slagtes 50.000 flere kalve og ungdyr, vil vi i hvert fald få en lavere slagtepræmie pr. dyr,« lød det fra Lasse Olsen, formand for de danske kalveproducenter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.