9 gode råd - sådan forebygger du varmestress

Vær klar når varmen kommer, så køerne undgår varmestress.
  1. Tjek ventilation i stalden. Giver det nok luft og giver det luft i alle områder af stalden. Undgå såkaldt døde områder.
  2. Tjek vandkar. Der skal være min. 10 cm vandkar pr. ko og et vandflow på min. 11 liter pr. minut. Stil evt. ekstra kar op i varme perioder.
  3. Du kan hæve energikoncentrationen i foderrationen på de varme dage. Det kan være i form af enten letfordøjeligt grovfoder eller cellevægsholdigt kraftfoder.
  4. Du skal have natriumbikarbonat klar som buffer til koens vom ved en højere energikoncentration i foderet.
  5. Undgå varmedannelse i foderet med tildeling af et syreprodukt. Varme i foderrationen resulterer i et energitab og gør foderet uappetitligt.
  6. Du kan hæve indholdet af E-vitamin i rationen for at styrke koens immunforsvar.
  7. Det er en god idé at undgå høj urea, da dette kræver ekstra energi for koen at skille sig af med.
  8. Vent med at udfodre 60 procent af den samlede ration til tidsrummet mellem kl. 20 og 8, grundet køerne helst æder, når foderet er friskt og luften kølig.
  9. Undgå at køerne skal ud i den bagende sol, ved at indføre nat-/aftenafgræsning i de varme perioder.

Kilde: Sagro

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.