Afgræsning er god forfrugt til majs
Velafprøvet opskrift på økologisk majsdyrkning giver i snit 8.500-9.000 FE/ha i udbytte.

Harro Marquardsen følger en simpel, men effektiv opskrift i dyrkningen af ca. 40 hektar majs årligt på Fauerby.

Han foretrækker at bruge afgræsningsmarker som forfrugt til majsen, fordi der er lidt mere gødning at gøre med og lidt mindre ukrudt at slås med.

De fræses for at få neddelt græstørven og pløjes derefter så sent op til såning som muligt for at give ukrudtet mindst muligt forspring. Inden fremspiring blindstrigles to-tre gange, og derefter rækkerenses majsen, når den har to-tre blade.

Bladrig sort lukker af

Desuden tænkes ukrudtsbekæmpelsen også ind i sortsvalget, som består af den altid sikre Ambition og den bladrige SY Milkytop, som hurtigt lukker af.

Alternativet til majsen havde været bygært-helsæd med græsudlæg.

Men det ville dels have givet markant lavere udbytte end de 8.500-9.000 FE pr. ha, set over en årrække i majsen, dels give problemer med at etablere gode græsudlæg, vurderer han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.