Afgræsningsmark på niende år: Timote er holdbar og appetitlig

På Grovfoderekskursionen var en afgræsningsmark i fuld gang med niende brugsår er et stærkt argument for at overveje timote i græsblandingen

Specialkonsulent Torben S. Frandsen fra Seges kunne ganske sigende præsentere resultatet af fire forsøg med forskellige græsarter og græsblandingers holdbarhed på afgræsningsmarker midt på en ni år gammel afgræsningsmark hos Harro Marquardsen, den ene af Grovfoderekskursionens to værter.

De fire forsøg, hvor udbytter og energiproduktion er målt i henholdsvis andet, fjerde og femte brugsår, viser entydigt, at der skal blandes mindst 25 procent timote i frøsåkassen, når marken etableres.

Og gerne mere, idet 50 procent timote i kombination med alm. rajgræs eller engsvingel er optimalt.

Også alm. rajgræs og blanding Ø24 klarer sig godt med den rette kombination af udbytte og energi. Alm. rajgræs og engsvingel scorer højt på energi, men sakker agterud på udbytte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.