Afgrødepriser presset af vigtig rapport
USDA offentliggjorde Wasde-rapporten tirsdag aften.

Der er rigeligt hvede, soja og majs. Det viser Wasde-rapporten, som det amerikanske landbrugsministerium (USDA) i går offentliggjorde.

Dermed er priserne på afgrødebørserne yderligere blevet presset, beretter Jyske Markets. Matif-møllehvede, sojaskrå, Chicago-hvede og -majs faldt alle, dog ikke med store tab. Også den faldende dollars presser priserne.

"...i lighed med de seneste mange USDA-rapporter, er det svært at finde noget voldsomt opløftende, hvis man skuer mod horisonten i håb om at se stigende priser. For sojabønner og hvede, topper prognosen analytikernes estimater, mens majslagrene rammer forventningerne," beretter Jyske Markets.

Hvede

Ved hvede opjustere prognosen for februar hvedelagrene med knap 6 mio. tons, hvilket er en opjustering med knap 2,5% i forhold til den seneste rapport. Det fortrinsvis faldende globalt hvedeforbrug, der skaber lagertilgang.

"De lave hvedepriser har dermed fortsat ikke øget efterspørgselslysten," konstaterer Jyske Markets.

Majs

Ved  majs opjusteres produktionen med 2,2 mio. tons. Det kom ovenpå et fald på 6 mio. tons ved forrige rapport. Brasilien og Argentina opjusteres, mens produktionen i Sydafrika igen nedjusteres på ryggen af tørkeproblemer. På grund af øget forbrug vil der være uændrede verdenslagrene, som fastholdes i niveauet 208,8 mio. tons – på niveau med estimaterne, beretter Jyske Markets.

Soja

Sojaproduktionen opjusteres med omtrent halvanden mio. tons. Argentina øger produktionen, i Brasilien er den uændret trods negative vejrnyheder.

Et lille forbrugsstigning giver en lagertilgang på en mio. tons ekstra, så lagrene ventes at blive øget med i alt 80,4 mio. tons.
 
 
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.