Afgrøderne står fantastisk - på nær majsen, som mangler startgødning
Hos Niels Erik Maegård har nedbøren for alvor boostet væksten, andet slæt græs er derfor klart en uge før normalt.

"Vi tager andet slæt græs nu. Det er en uge tidligere end normalt. Derfor regner jeg ikke med, at udbyttet bliver så højt. Men vi kan blive overrasket, ligesom vi gjorde ved første slæt«, siger Niels Erik Maegård.

Køerne har også rigeligt græs. De kommer på en ny fold hver anden dag.

Den kraftige vækst i græsset gør dog, at de ikke når at græsse helt i bund. Derfor følger 60 kvier efter køerne, og afgræsser så meget som muligt, inden græsset pudses af.

Langsom majs

Det eneste malurt i bægeret på Toftegaard er, at majsen har stået i stampe.

Spinat er spurtet fra kulderamt til normalt udvikletMark 24. juni · 07:44

»Vi nedfælder gyllen inden pløjning. Der går derfor lidt tid, inden majsen får fat i gyllen. Det giver langsom vækst og tegn på fosformangel«, siger Niels Erik Maegård.

På en enkelt mark med forholdsvis let jord udbragte han gylle efter pløjning. Det ses tydeligt nu, at majsen på denne mark har 1-2 blade mere end på lerjorden, selv om majsen på den lette jord er sået lidt senere.

Niels Erik Maegård har dog ikke tænkt sig at ændre praksis, da det skal være meget tørt for, at han kan nedfælde gylle efter pløjning på lerjorden.

Majsen er radrenset første gang, og Niels Erik Maegård forventer at følge op med næste radrensning om et par uger. Ved første radrensning kørte han fem kilometer i timen, da han ellers risikerede at dække majsen til med jord. Ved anden radrensning regner han med, at køre med otte kilometer i timen.

Faktaboks

Udfordring her & Nu

  • Tordenbyger: Vi har fået nogle kraftige tordenbyger. Foreløbig er rugen blevet stående, selv om den er rigeligt kraftig.
  • Tidsler i bønnerne: Hestebønnerne blomstrer og gror helt vildt. De har nydt godt af nedbøren og konkurrerer godt mod ukrudtet. På en forpagtet mark er der dog problemer med tidsler, som jeg regner med at klippe hovederne af.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.