Analyse: Stabile priser forude

IFCN's prognose lyder, at vi nu går ind i en periode med stabile, globale mælkepriser.

Mælkemarkedskrisen er ovre, lyder meldingen fra tyske International Farm Comparison Network (IFCN), som har estimeret en global afregningspris for maj 2017 til 38,8 US cent/kg (DKK 2,58/kg) (4 pct. fedt/3,3 pct. protein). Det skriver Udenlandske mejerinoter med henvisning til Dairy Industry Newsletter.

Estimatet er meget tæt på den gennemsnitlige, globale afregningspris for det seneste årti: 38 US cent/kg.

"Den cyklus, der startede i 2013, er nu afsluttet," udtalte adm. direktør i IFCN, Torsten Hemme, i forbindelse med IFCN’s årlige mejerikonference i Kiel for nylig.

IFCN forudsagde i sin tid, at mælkepriserne ville begynde at stige inden udgangen af 2016. I dag lyder prognosen, at mælkepriserne næppe vil stige betydeligt i den nærmeste fremtid, men snarere stabilisere sig.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.