Analytikere: Global mælkepris vil stige

IFCN tror på snarlig bedring i verdensmarkedspriserne

Analyseinstituttet International Farm Comparison Network (IFCN) ser flere tegn på, at verdensmarkedspriserne nu atter vil stige. Det skriver Dairy Industry Newsletter ifølge mejerinoter fra L&F.

Den globale mælkeproduktion stiger ganske vist 1,5 pct. i 2016, hvilket er mindre end sidste år, hvor stigningen hed 1,8 pct., - og 2014, hvor stigningen var 3,2 pct. Sidste år steg efterspørgslen 1,8–2,0 procent og forventes at stige med to procent i 2016.

Efterspørgslen er i gennemsnit steget 2,4 pct. i perioden 2006-2015. Stigningen i markedet afhænger dog af håndteringen af de lagre, som er opbygget.

”Hvis man fastholder den nuværende lageropbygning i længere tid, er en markant forbedring i markedet sandsynlig i dette år,” siger Torsten Hemme, direktør i IFCN.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.