Arla-økologer slår fast: Ingen danske køer skal fodres konventionelt
Der bliver ingen fodring med konventionelt foder til økologiske køer i Danmark, præciserer medlem af Arlas øko-udvalg.

Økologiske køer skal fodres med økologisk foder, hvis mælken skal leveres til et dansk Arla-mejeri. At bruge konventionelt foder for at afbøde konsekvenserne af tørken er ikke en mulighed. Som danskere har vi ikke mulighed for at søge dispensationen, og vi vil heller ikke have den.

Det fortæller økologisk mælkeproducent og medlem af Arlas repræsentantskab og øko-udvalg, Anders Overgaard Jensen, Storvorde, til landbrugsavisen.dk.

Reaktionen kommer ovenpå Arlas udmelding om en mellempris for mælk produceret af økologiske køer, som har fået konventionelt foder.

Men det kommer ikke til at ske i Danmark, slår Anders Overgaard Jensen fast.

"Fra dansk side i Arla har vi valgt at stå fast på kravene til fodring. Vi tillader, at man nedsætter grovfoderandelen fra 60 til 50 procent. Men at fodre direkte med konventionelt foder, kan vi ikke slutte op om. Det er ikke økologi for os, og vi står fast på vores værdier. Tørke eller ej", siger han.

Op til de enkelte lande

Når Arla lancerede mellemprisen, hvor øko-tillægget blev reduceret med tre eurocent, så sker det ifølge Anders Overgaard Jensen fordi EU har åbnet op for nødberedskabet, hvori fodring med konventionelt foder tillades i en nødssituation som den nuværende.

"Med de kontrakter Arla har med sine andelshavere, kan vi ikke modsætte os det, som EU åbner op for. I Sverige har myndighederne valgt at følge EU’s nødberedskab, og derfor har svenskerne ret til at søge dispensationen", forklarer han.

"Svenskerne er trængt på foder. Meget mere end vi er herhjemme og det samme gælder Tyskland", lyder Anders Overgaard Jensens vurdering efter flere ugers snak med kollegaer i de øvrige Arla-lande.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.