Arla bygger biogasanlæg
Sammen med NGF Nature Energy og Xergi vil Arla bygge et biogasanlæg, der skal levere energi til Arla Foods Arinco ved Videbæk.

Nu vil Arla Foods Energy bygge et biogasanlæg ved mejeriet Arinco ved Videbæk. Det skal aftage spildprodukter fra mejeriet, der producerer mælkepulver, ligesom lokale landmænd skal levere gylle til anlægget.

Anlægget vil, når det står færdigt, dække op mod 60 pct. af gasforbruget hos Arinco.

Arla har i en årrække arbejdet på projektet sammen med virksomheden Xergi, der designer og bygger biogasanlæg. Nu er en ekstra virksomhed, energiselskabet NGF Nature Energy, trådt ind i samarbejdet. Og dermed er anlægget trådt et skridt nærmere, oplyser virksomhederne, der nu er fælles ejere af Videbæk Biogas A/S.

Jais Valeur, der er Executive Vice President i Arla Foods, er glad for projektudviklingsaftalen.

"Arla har en ambitiøs målsætning om at reducere koncernens samlede CO2-udslip med 25 procent

inden 2020, og brug af biogas i produktionen bringer os et vigtigt skridt i den retning," siger Jais Valeur i en pressemeddelelse.

NGF Nature Energy har allerede fire topmoderne biogasanlæg i drift og under opførelse.

"Danske industrivirksomheder er så småt ved at få øjnene op for de store muligheder, der ligger i biogasproduktion som affaldsbehandlingsanlæg og samtidig leverandører af grøn energi. Arla har en ambitiøs plan, og den støtter vi gerne op om," siger administrerende direktør Ole Hvelplund, NGF Nature Energy, som er ejet af fynske kommuner.

NGF Nature Energy og Arla har samtidig indgået en hensigtserklæring om i fællesskab at udforske mulighederne for fremtidig fælles drift af nye biogasproduktionsanlæg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.