Arla frifundet efter arbejdsulykke

Arla-koncernen slipper for ansvar efter ulykke på ostemejeriet i Videbæk. Landsretten stadfæster byretsdom.

Mejerikoncernen Arla var ikke ansvarlig for en arbejdsulykke, der skete på mejeriet i Videbæk i 2008.

Det har Vestre Landsret afgjort i en dom, der stadfæster byrettens afgørelse.

10. januar 2008 skulle en kvindelig medarbejder sætte en ny rulle folie på en af de maskiner, der skærer og pakker ost i skiver.

Rullen vejer omkring 20 kilo, og normalt bruger medarbejderne en palleløfter til at løfte rullen på plads i maskinen. Men den var ikke til rådighed, så hun løftede folierullen op på maskinen i halvanden meters højde. Da mærkede hun en voldsom smerte i skulderen og måtte gå hjem.

Arbejdsskadestyrelsen anerkendte uheldet som en arbejdsskade, og gennem Fagforbundet NNF anlagde hun sag mod Arla for at få erstatning. Hun mente, at virksomheden havde sjusket med arbejdets tilrettelæggelse, og at man ikke havde instrueret medarbejderne ordentligt.

Arla forklarede i retten, at nye medarbejdere fik gennemgået alle arbejdsrutiner og skrev under på, at de var blevet instrueret. Det var under ingen omstændigheder tilladt at løfte folierullerne manuelt.

I de få tilfælde, hvor medarbejderne alligevel løftede rullerne, fik de en påtale eller en advarsel, forklarede Arla.

Hertil forklarede flere medarbejdere, at de tit løftede rullerne manuelt, og at ingen af de to palleløftere virkede den pågældende nat.

Men de to retsinstanser tror mere på mejeriets forklaringer, især fordi den pågældende medarbejder rent faktisk havde skrevet under på, at hun havde været gennem introduktionsforløbet.

Så selvom Arla erkender, at der skete en arbejdsskade, er det ikke arbejdsgiverens fejl, og Arla frifindes for kravet.

Efter nederlaget skal NNF betale 85.000 kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.