Arla har 100 mio. kr. fanget i Argentina

Kapitalkontrol gør, at andelshaverne i Europa ikke kan få fat på millioner af kroner i Argentina.

Lige nu trækker danske virksomheder penge ud af Rusland, fordi de frygter, at den russiske leder, præsident Putin, indfører kapitalkontrol.

Hos Arla kender de alt til det, skriver Børsen.

Lige nu har datterselskabet Arla Foods Ingredients 100 millioner kroner, som er strandet i landet, fordi Argentina - på grund af økonomisk knibe - har indført kapitalkontrol. Udenlandske investorer - som Arla - kan derfor ikke få lov til at hive deres overskud fra en ellers velsmurt forretning ud.

Pengene er overskud fra en ingrediensfabrik, som Arla Foods Ingrediets åbnede i Argentina i 2001.

"Det er svært at sige, hvornår vi kan gøre, som vi vil med pengene. Men det er ultimativt målet, at vi på et tidspunkt skal se et overskud ryge til vores nordeuropæiske andelshavere. Og det, tror vi også, bliver muligt en dag," siger Henrik Andersen, der er direktør i Arla Foods Ingredients, til Børsen.

Tidligere har Arla haft et ønske om at hive pengene hjem. Men nu bliver pengene i stedet brugt til at udvikle forretningen, så den bliver stærkere. Fabrikken udvides med 20 procent. Og det ville Arla have gjort alligevel, som situationen er lige nu, siger han. Det giver et godt afkast, lyder det fra Arla.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.