Arla jagter en halv mia. kr. på mindre lagre og hurtigere betaling

Mejerikoncernen er i gang med at øge arbejdskapitalen, så der bliver frigjort penge til investeringer, siger koncernfinansdirektør.

Kunderne skal betale hurtigere for deres varer, og lagerfolkene skal hurtigere ekspeditere varer ind og ud. Det er nogle af de virkemidler, som Arla i 2015 fortsat vil tage i bruge for øge arbejdskapitalen med en halv milliarder kroner.

”Vi luger al spild ud,” siger Frederik Lotz, koncernfinansdirektør ved Arla.

Siden Arla i 2011 begyndte et program for at mindske bundet arbejdskapital, har mejerikoncernen fået frigjort fire milliarder kroner.

”Vi kan i 2015 lægge mindst en halv milliard kroner til, blandt andet ved at få kradset penge hurtigere penge hjem. Jeg kan konstatere, at vi har flyttet os markant det sidste år og også vil gøre det fremadrettet,” siger koncernfinansdirektøren.

Det er penge, som dermed frigøres til andre formål.

”Det er penge, som forbedrer virksomhedens cash flow. Det er ikke det samme som et forbedret nettoresultat, altså driftsindtjening, men det er penge, der står på bankbogen. Det er jo den pengestrøm, der gør det muligt at investere i tiltag for at give en bedre mælkepris,” siger Frederik Lotz.

”Vi ser jo et meget spændende marked , som vi er helt sikre på vil komme tilbage. Der vil være et øget behov for mejeriprodukter. Hvis vi får øget de likvide midler, så mindsker man behovet for at ejerne skal støde til,” pointerer koncernfinansdirektøren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.