Arla-konkurrent blødte i 2014

Valio har nedgang i omsætning og indtjening pr. liter mælk.

Det finske mejeri Valio har været igennem et hårdt år. Det er nu bekræftet, efter selskabet har offentliggjort årsregnskabet for 2014.

Valios omsætning faldt med 3,9 procent i sidste år, fra 15,1 mia. dkk. i 2013 til 14,5 mia. dkk. i 2014.

Også indtjeningen pr. liter mælk faldt. Det var på 43,7 eurocent pr. liter., hvor den året før, i 2013, var på 48 cent pr. liter.

Det er især Ruslands sanktioner mod vestlige fødevarer, der har ramt det finske mejeri. Det resulterede i, at hundredvis af millioner liter mælk skulle forarbejdes til industriel smør og mælkepulver til verdensmarkedet, hvis priser var på et rekordlavt niveau.

Også i Finland klarede Valio det dårligt. Virksomhedens markedsandel i mælk faldt til under 30 pct. Ifølge Valio skyldes det, at virksomheden ikke har tilladelse til at engagere sig i priskonkurrencen på markedsvilkår. Desuden går den finske forbruger i højere grad end tidligere efter billigere produkter, lyder det fra Valio.

Til sammenligningen var Arla-indtjeningen på 41,7 eurocent pr. liter mælk, hvilket var rekord. Omsætningen er steget i Arla, men det skyldes til dels fusioner.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.