Arla-konkurrent får tørketæsk på hjemmebanen
Fonterras mælkeproduktion er faldet 2 pct. i New Zealand i indeværende sæson, mens den til gengæld er steget 27 pct. i Australien.

Fonterra har indvejet 2 pct. mindre mælk fra selskabets new zealandske leverandører siden begyndelsen af sæsonen i forhold til samme periode året før. Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Alene i januar i år er produktionen blevet reduceret med 8 pct. på grund af ’tørt vejr’ og manglende græsvækst.

Situationen er mildt sagt noget anderledes for Fonterra i Australien, hvor mælkeindvejningen i samme periode er steget med 27 pct.  på grund af gunstigt vejr og tilgang af nye leverandører.

New Zealands mejerieksport sætter ny rekordKvæg 1. februar · 09:47

Den faldende indvejning i New Zealand er helt som forventet, og måske endda lidt bedre end frygtet.

Allerede først i januar forlød det fra Fonterra, at selskabet reviderede prognosen for deres new zealandske mælkemængde i den indeværende 2017-18 sæson til 1,48 mia. kg tørstof, hvilket er omkring 4 pct. under 2016-17, som i forvejen var negativt påvirket af vejrforholdene.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.