Arla-konkurrent købte mindre andel end forventet

Fonterra har gennemført en handel af en kinesisk andel. Denne var dog mindre end ventet grundet fald i dollars.

Fonterra, den new zealandske mejerigigant, annoncerede sidste år, at de ville opkøbe en aktieandel på 20 procent i det kinesiske Beingmate, der blandt andet producerer modermælkserstatning. De må dog nøjes med en andel på 18,8 procent af aktioner. 

Det skriver Fødevarewatch

Fonterra meddeler dog i en pressemeddelelse, at de stadig er tilfredse:

"Vores mål var at opkøbe op til 20 procent. Vi er ekstremt tilfredse og sikre på, at partnerskabet kan og skal fortsætte på baggrund af andelen på 18,8 procent. Det er et godt resultat," udtaler finansdirektør Lukas Paravicini. 

Mindre andel grundet dollarfald

Mens aktieandelen var mindre, var prisen på opkøbet højere, end hvad man regnede med, da aftalen blev indgået, hvor prisen lå på, hvad der svarede til 615 mio. new zealandske dollars. 

Den new zealandske dollar er dog faldet markant i værdi, hvilket resulterede i at den endelige pris på andelen landede på cirka 750 mio. dollars. 

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.