Arla-konkurrent lover næsthøjeste mælkepris nogensinde i ny sæson
New zealandske Fonterra forventer højere mælkepris både i indeværende og ny sæson.

Fonterra har udsendt en foreløbig prognose for afregningsprisen i 2018-19 sæsonen på 7,00 new zealandske dollars, svarende til 30,77 danske kr. pr. kg værdistof (milksolid, dvs mælkepulver) – den næsthøjeste nogensinde efter rekorden på 8,40 dollars pr. kg i 2013-14.

Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Dertil har selskabet hævet forventningerne til den gennemsnitlige afregningspris i indeværende sæson 2017/18 med 20 cent til 6,75 dollars pr. kg værdistof.

Fonterras formand John Wilson udtaler i den forbindelse, at virksomheden kan se en fortsat stærk efterspørgsel på smør og mælkefedt, især fra Kina.

Fonterra meldte i marts ud, at de fra deres new zealandske leverandører havde modtaget 2 procent mindre mælk end på samme tid sidste sæson. Til gengæld var mælkeindvejningen hos Fonterra i Australien i samme periode steget med 27 pct. på grund af gunstigt vejr og tilgang af nye leverandører.

 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.