Arla-konkurrent sænker afregningen for konventionel mælk
Friesland sænker mælkeprisen for konventionel mælk, mens den stiger for økologisk mælk.

FrieslandCampina har mandag meddelt, at mejeriet sænker deres afregning for konventionel mælk, mens økomælkens afregning stiger.

For konventionel mælk sænkes prisen fra 41,75 til 41,50 euro pr. 100 kg mælk.

Det er et fald på 0,25 eurocent, svarende til 1,9 øre, pr. kg. Det altså et meget beskedent fald. Faldet kunne have været større end de 1,9 øre, hvis det ikke var for en korrektion.

FrieslandCampina korrigerer bagudrettet mælkeprisen op med 0,92 eurocent pr. kg, svarende til godt syv øre, på grund af højere mælkepriser i de forudgående måneder hos referencevirksomhederne end tidligere forventet.

"Faldet i den garanterede pris er primært resultatet af forventningerne til, at mælkepriserne hos referencevirksomhederne vil falde i december. Den nedadgående trend for salgspriserne fortsætter nedad for mejeriprodukter, primært for ost og smør, på grund af et forøget udbud af mælk", skriver FrieslandCampina.

Det hollandskbaserede mejeri hæver mælkeprisen for økologerne med en eurocent for december, svarende til 7,45 øre. pr. kg. Stigningen skyldes dog en bagudrettet korrektion og ikke aktuelle markedstendenser.

"Mælkepriserne for økologisk mælk hos referencevirksomhederne er i gennemsnit stabile", skriver FrieslandCampina.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.