Arla: To mia. kilo mere mælk i 2017

Arla forventer at indvejningen af mælk vokser markant i de kommende år.

Danske mælkeproducenter kan lige så godt lade være med at prøve at styre verdensproduktion af mælk. Det mener Peder Tuborgh, adm. direktør for Arla

»Jeg tror kun der kan være en eller to herinde, der tror, at det har nogen betydning for prisen, hvad de gør. Verdensmarkedet er ligeglad hvis 2-3 danskere ikke leverer mælk. Så speeder de op et andet sted,« sagde han på kvægkongressen mandag eftermiddag.

Ifølge Peder Tuborgh er Arla klar til at afsætte den produktion, som Arlas leverandører producerer, og han forventer øget produktion de kommende år, hvor mælkekvoten er forsvundet. Konkret forventer han, at Arlas leverandører producerer to mia. kilo mere mælk om året allerede om to til tre år. Væksten vil først og fremmest ske i Danmark og Tyskland og cirka en mia. kilo vil komme fra Danmark. Det er den største udvidelse i Arlas historie.

»Det er nyt for Arla og Arlas mælkebønder,« sagde han.

Arlas leverandører leverer i dag 11,7 mia. kilo mælk.

Han pegede på, at Arla arbejder på forøge værdien af mælken så meget som muligt, til glæde for andelshaverne. Det sker ved at producere et bredt funderet sortiment. Det er foreløbigt lykkedes godt.

Mere om dette tema

Der kommer løbende nyheder fra årets kvægkongres. 

»Hvis vi kun producerede skummetmælkspulver, ville afregningsprisen til landmanden være 7-8 eurocents lavere end den er i dag,« sagde han.

Det svarer til en afregningspris, der ligger 50 øre under de 2,22 kr. pr. kilo, som den ligger på i dag.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.