Arla om højere økotillæg: Risiko for mælkemangel i 2017

Arla blev nødt til at hæve økotillægget for at sikre, at man ikke mister mælk, forklarede ledelsen til repræsentantskabet.

Om få år ville Arla mangle økologisk mælk. Det forklarede Arlas ledelse, da han over repræsentantskabet forklarede sidste måneds beslutning om at hæve øko-tillægget 15 øre.

"I 2015 har vi samlet set tilstrækkeligt med øko-mælk, men når vi ser fremad kan vi komme i en mangelsituation
i 2017," forklarede Arlas viceadm. direktør Povl Krogsgaard til Arla-repræsentantskabet forrige uge ifølge Arlas magasin Ejerbladet.

"Vores afregning har været relativ mindre end konkurrenternes, og hvis vi ikke reagerede, risikerede vi at miste mælk," sagde Povl Krogsgaard.

"Vi er verdens største producent af økologiske mælkeprodukter og har store ambitioner om at udvikle området i fremtiden," sagde adm. direktør Peder Tuborgh.

Ledelsen præsenterede desuden Arla-koncernens øko-strategi 2017 for repræsentantskabet.

Arla har vækst i det økologiske segment, især i Danmark, Sverige og Tyskland, hvor der også er gode forretningsmuligheder. Der er en hel række aktiviteter i gang på disse markeder inden for innovation, markedsføring og ny emballage.

I Storbritannien arbejder Arla på en ny øko-strategi, som bliver præsenteret til sommer.

Emneord økologi, mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.