Arla-rival køber majoritet i stort mejeri for 3,2 mia. kr.
FrieslandCampina indgår samarbejde med det pakistanske Engo Foods.

I fællesskab med World Bank Group og den hollandske bank FMO har FrieslandCampina fået en stor bid af aktierne hos Pakistans andenstørste mejerivirksomhed Engro Foods. 

Det skriver FrieslandCampina i en  pressemeddelelse. 

Andelsmejeriet, der har andelshavere i Tyskland, Holland og Belgien ejer nu 51 procent af aktierne i Engo Foods. 

Det nyerhvervede partnerskab er en af ​​de største enkeltstående udenlandske investeringer i den private sektor i
Pakistan i de seneste år, skriver FrieslandCampina. Investeringen svarer til 450 mio. dollar, eller 430 mio. euro, svarende til 3,2 mio.

I Pakistan er der en voksende middelklasse, som FrieslandCampina og Engo Foods vil kunne nydefordel af. Virksomheden vil fortsat markedsføre sig under navnet Engo Foods.

"Samarbejdet med Engro Foods vil accelerere FrieslandCampinas strategi for 2020. Samarbejdet med denne velorganiserede og succesfulde virksomhed vil vi opnå en betydelig tilstedeværelse det pakistanske mælkemarked, hvor en voksende middelklasse er at købe mere forarbejdet mælk. Engro Foods giver os et grundlag, hvorpå vi kan bygge videre," siger Roelof Joosten, CEO Royal FrieslandCampina N.V. i pressemeddelelsen. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.