Arla sænker mælkepris yderligere

Arla Foods sænker mælkepris for sjette gang i år, og det er ikke usandsynligt at der kommer yderligere prissænkninger, lyder det fra mejerikoncernen.

Arla Foods sænker deres mælkepriser yderligere fra 1. december med 14,9 øre per kilo, så den aktuelle pris lander på 241,3 øre per kilo. Det skriver mejerikoncernen i en pressemeddelelse.

"Udfordringerne på markederne fortsætter som en konsekvens af den markante ubalance imellem det globale udbud og efterspørgsel varer ved. Dette rammer helt konkret på det europæiske detailmarked , med konsekvenser for indtjeningen i hele mejerisektoren," forklarer Arla Foods.

"Arla har taget skridt for at afbøde de afledte konsekvenser for vores mælkepris til ejerne, men i sidste ende kan Arla ikke stå imod de globale markedsbevægelser, og det er ikke usandsynligt at der kommer yderligere prissænkninger de kommende måneder," skriver koncernen.

Vender først i slutningen af 2015

Det er sjette gang i år, at Arla Foods sænker mælkeprisen til ejerne, som i alt er blevet sænket tæt på 65 ører alene i 2014. Helt præcist fra 306,4 ører per kilo i januar til 241,3 ører per kilo i december.

Ifølge mejerikoncernen sker sænkningen som følge af et øget udbud af rå mælk, kinesernes reducering i import af industriprodukter fra det øvrige verdensmarked og det russiske boykot. 

Arla Foods kan ikke sige, hvornår priserne begynder at komme op igen.

"Men vi ved at en af de faktorer, der har meget stor betydning for mælkeprisen er at kineserne igen begynder at købe på verdensmarkedet. Analytikere forventer ikke at markedet kommer sig før 3. kvartal 2015," skriver de.

Faktaboks

  • Fedtværdien er 28,07 kr. pr kilo, og proteinværdien er 36,49 kr. pr kilo.
  • Forventet beløb til årsdisponering er 20,1 øre, hvilket svarer til 3 procent af den forventede omsætning 2014.
  • Økotillægget er uændret 55 øre pr. kilo.
  • Arlanoteringen er 266,3 øre pr kilo konventionel mælk og 321,2 øre pr kilo økologisk mælk.
  • Afregningskurs for det aktuelle kvartal: 1 DKK = 117,7 SEK øre. Afregningskursen er gennemsnitlige kurs af den faktiske valutakurs de seneste otte kvartaler. 

Kilde: Arla Foods

Emneord mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.