Arla sænker mælkeprisen - flere fald kan være på vej

Arla slutter 2018 med et fald i mælkeprisen for december

Arla reducerer i julemåneden acontoprisen med 1 eurocent, 7,4 øre pr. kg.

Det betyder, at acontoprisen herhjemme i Danmark bliver på 254,5 øre pr. kg, medregnet tillæg for Arlagården plus men uden non-GM-tilllæg.

Og meldingen fra andelsselskabet er, at det meget vel kun kan være begyndelsen på en række af prisfald.

"Udsigten for mælkeprisen for de kommende måneder er sandsynligvis en fortsat negativ udvikling".

Det skyldes, at produktionen af mælk i Europa er mere stabil end forventet - og at de øvrige dele af verden også øger mængden af mælk med 1-2 procent.

"Udbuddet af produkter er højere end forventet. Dette har påvirket fedtpriserne negativt, især de seneste få måneder. Sammenkoblet med et stærkt udbud af WMP (sødmælkspulver, red.) og et svækket ostemarked, har dette reduceret markedspriserne over alt", skriver mejeriselskabet.

Arla tilføjer samtidig, at den sæsonprægede efterspørgsel på mælk og smør til julens mange retter, er medvirkende til at holde priserne "relativt stabile".

økologer mærker tørken

Økologernes notering fastholdes dog, da der her er effekt af tørken.

"Mængderne af økologi er stadig under pres på nogle markeder, som en konsekvens af tørken. Udenfor disse berørte markeder, ser det nu ud til at priserne har stabiliseret sig, som følge af de seneste prisstigninger", skriver Arla.

 

 

Faktaboks

For konventionel mælk er fedtværdien 31,21 kroner per kilo, og proteinværdien er 34,33 kroner per kilo.

For økologisk mælk er fedtværdien 39,92 kroner per kilo, og proteinværdien er 43,91 kroner per kilo. Forventet efterbetaling og rente for 2018 er 17,10 øre, og forventet konsolidering er 0,0 øre. Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,4 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder. 

Arlaprisen er 283,47 øre per kilo konventionel mælk og 347,93 øre per kilo økologisk mælk.

Valutakursen for dette kvartal: 1EUR = 7,443 DKK

Emneord Arla mælkepris

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.